Αποστολές μεγάλων παραγγελιών γρήγορα!

Αν κάνετε αποστολές παραγγελιών που περιέχουν πολλά και μεγάλα αρχεία, ένα θέμα που προκύπτει είναι η ταχύτητα αποστολής (upload) των αρχείων. Μια τυπική παραγγελία π.χ. για ψηφιακό άλμπουμ με 25 σαλόνια συνήθως έχει αρχεία jpg με όγκο 300-400 Mb.

Κατά κανόνα, τέτοιες αποστολές δεν διαρκούν πάνω από 15-20 λεπτά, σε περιοχές που έχουν γρήγορη DSL γραμμή. Όμως, αν η σύνδεση γίνεται μέσω 3G δικτύου ή απλά η περιοχή σας δεν διαθέτει γρήγορη DSL γραμμή, η αποστολή μπορεί να διαρκέσει 1 ή περισσότερες ώρες.

Στην web εφαρμογή δημιουργίας παραγγελιών της IconNet έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα! Αναλύουμε παρακάτω:

  • Μπορείτε να ολοκληρώσετε μία ή και περισσότερες παραγγελίες σας χωρίς να έχει τελειώσει η αποστολή των αρχείων.
  • Μπορείτε αν θέλετε να στείλετε τα αρχεία με WeTransfer ώστε να μην περιμένετε για την αποστολή τους (προ-αποστολή).

Αναλύουμε παρακάτω:

Μπορείτε να ολοκληρώσετε μία ή και περισσότερες παραγγελίες σας χωρίς να έχει τελειώσει η αποστολή των αρχείων.

Θα παρατηρήσετε ότι όταν προσθέτετε πολλά αρχεία, π.χ. στην επεξεργασία σαλονιών, τότε εμφανίζεται μπάρα στο κάτω μέρος με την πρόοδο αποστολής. Στην πράξη όμως μπορείτε απλά να την αγνοήσετε και να συνεχίσετε την παραμετροποίηση της παραγγελίας! Μπορείτε π.χ. να αλλάξετε τη σειρά των σαλονιών, να αλλάξετε αρχείο στο εξώφυλλο, να παραμετροποιήσετε την παραγγελιά και οτιδήποτε άλλο.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και νέα προϊόντα στην παραγγελία, είτε κατευθείαν από την “Προσθήκη Προϊόντος” είτε ακόμα από το καλάθι αγορών, χρησιμοποιώντας το κουμπί “Αντιγραφή” ώστε να ετοιμάσετε και τα μικρά αντίγραφα.

Aν προσθέσετε αρχεία, φυσικά και αυτά θα μπουν σε σειρά αναμονής.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι μπορείτε, ενώ ανεβαίνουν αρχεία, να ολοκληρώσετε την παραγγελία!

Αν στο σημείο αυτό πατήσετε υποβολή παραγγελίας, τότε θα δείτε αυτή την οθόνη:

Στο σημείο αυτό μόλις η εφαρμογή λάβει όλα τα αρχεία, τότε θα ολοκληρώσει την παραγγελία. Αρκεί φυσικά το browser να είναι «ανοιχτό» ώστε να ανεβαίνουν τα αρχεία. Παρατηρήστε εδώ τα εξής:

  • Μπορείτε στο σημείο αυτό να ξεκινήσετε και νέα παραγγελία! Ό,τι αναφέραμε παραπάνω ισχύει και όλα τα αρχεία θα μπουν σε σειρά αναμονής. Είναι αδύνατον αρχεία να μπερδευτούν, για λόγους που θα εξηγήσουμε στο τέλος. Μπορείτε να υποβάλετε πολλές παραγγελίες με πολλά προϊόντα η κάθε μία και μετά να αφήσετε «ανοιχτό» το παράθυρο. Κάθε μία, όταν ληφθούν τα αντίστοιχα αρχεία, θα ολοκληρώνεται αυτόματα.
  • Όταν ολοκληρωθεί η λήψη των αρχείων και η παραγγελία ολοκληρωθεί αυτόματα, τότε θα λάβετε e-mail επιβεβαίωσης. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τη δείτε από τον πίνακα παραγγελιών ώστε να επιβεβαιώσετε ότι όλα είναι όπως πρέπει, βλέποντας τα σαλόνια κ.τλ.
  • Αν για κάποιο λόγο κλείσει το παράθυρο και διακοπεί η σύνδεση (π.χ. ο υπολογιστής μπει σε sleep mode, κολλήσει κ.τλ.) τότε και πάλι θα ειδοποιηθείτε με e-mail ότι η αποστολή σταμάτησε και θα λάβετε οδηγίες πώς να στείλετε ξανά ό,τι αρχεία δεν πρόλαβαν να «ανέβουν».

Μπορείτε αν θέλετε να στείλετε τα αρχεία με το filemail.com ώστε να μην περιμένετε για την αποστολή τους (προ-αποστολή).

Η προ-αποστολή αρχείων μέσω filemail.com στις περισσότερες περιπτώσεις δε χρειάζεται, αλλά διευκολύνει τη διαδικασία σε κάποιες περιπτώσεις που εξηγούμε παρακάτω.

Μπορείτε λοιπόν να τα στείλετε στο e-mail: files@iconnet.gr

Η χρησιμοποιείστε το web interface: https://iconnet.filemail.com

Διαβάστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε και τα υπόλοιπα στην κατηγορία Help