Βιβλιοδεσία ψηφιακών άλμπουμ χωρίς ενδόφυλλο χαρτόνι

image001

Τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα 2 προϊόντα. Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους αυτοί οι δύο τύποι albums;

Πολλοί συνεργάτες μας έχουν την πεποίθηση πως τα albums χωρίς χαρτόνι λόγω του λεπτότερου σώματος που έχουν πως είναι υποδεέστερα κατασκευαστικά από τα albums με χαρτόνι. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, τα albums χωρίς χαρτόνι είναι τεχνικά πιο άρτια και με μεγαλύτερη βιωσιμότητα σε βάθος χρόνου.

Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο τύπων albums είναι ότι στο ένα μπαίνει χαρτόνι ενδόφυλλο με αποτέλεσμα το σώμα του album να παίρνει όγκο ενώ στο άλλο δεν μπαίνει χαρτόνι ανάμεσα στις φωτογραφίες με αποτέλεσμα το σώμα να είναι αρκετά πιο λεπτό σε σχέση με το album που δέχεται χαρτόνι.

image001

Κατασκευαστικά τα albums τα χωρίς χαρτόνι είναι πολύ πιο ανθεκτικά στη χρήση από τα albums που έχουν χαρτόνι για 2 λόγους:

1) Τα albums χωρίς χαρτόνι δεν έχουν το βάρος και τον όγκο των ψηφιακών με χαρτόνι. Είναι πιο λεπτά, ξεφυλλίζονται ευκολότερα και θα αντέξουν περισσότερο στο χρόνο γιατί δεν “ζορίζονται” όσο τα ψηφιακά με χαρτόνι στο “άνοιξε-κλείσε”.

2) Το πιο σημαντικό όμως είναι πως τα albums με χαρτόνι για να μπορούν να ανοίγουν σε γωνία 180 μοιρών, πρέπει η τοποθέτηση του χαρτονιού να γίνει 2 χιλιοστά πιο μέσα σε σχέση με την φωτογραφία.

Αυτό δημιουργεί ένα κενό περίπου 4 χιλιοστών στη πίκμανση, στο κέντρο του album (2 χιλιοστά από τη μια πλευρά συν 2 χιλιοστά από την άλλη πλευρά) όπου η φωτογραφία δεν πατάει στο χαρτόνι αλλά βρίσκεται εντελώς στον αέρα (δείτε την παρακάτω φωτογραφία).

image002

Στα albums χωρίς χαρτόνι αυτό δεν υφίσταται ως κατάσταση γιατί οι πικμαρισμένες φωτογραφίες εφαρμόζουν ακριβώς η μία πάνω στην άλλη και δεν αφήνουν κανένα κενό χώρο στην πίκμανση. Το γεγονός ότι η μία φωτογραφία πατάει εξ ολοκλήρου πάνω στην επόμενη χωρίς να αφήνει κανένα κενό κάνει σώμα του album χωρίς χαρτόνι, πολύ πιο στιβαρό, πιο ανθεκτικό και πολύ δύσκολα θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα στη βιβλιοδεσία του στο μέλλον εξ αιτίας της χρήσης (δείτε την παρακάτω φωτογραφία).

image003

Η επιλογή μεταξύ αυτών των δυο τύπων albums έχει να κάνει καθαρά και μόνο με την αισθητική του καθένα (λεπτότερο ή πιο ογκώδες σώμα) και όχι με την ποιότητα κατασκευής.